Careers

Area Sales Manager

Location: Sweden

Length: Permanent

DBS har sitt svenska huvudkontor i Göteborg sedan 1989. I Sverige har man totalt 26 anställda, baserat på 21 personer i Göteborg och 5 personer i Gällivare – omsättning 2021 uppgick till lite drygt 85 MSEK med en uttalad plan att kontinuerligt öka under kommande år.

DB Santasalo arbetar med industriväxellådor mot slutkunder i Norge, Danmark, Island och Sverige.  Företaget säljer nya växellådor, reservdelar samt utför renoveringar av  kundernas växellådor i egna verkstäder i Göteborg eller Gällivare, alternativt på plats hos kund. I Gällivare etablerade sig företaget 2017. Försäljningen bygger på långsiktiga relationer och förståelse för kundens verksamhet och deras applikationer. Detta är viktigt för att kunna erbjuda kunden rätt lösning då behov uppstår. DB Santasalo är en premiumleverantör av produkter och tjänster inom sitt segment.

Försäljningsteamet sitter i Göteborg, i nära anslutning till verkstad, inköp och övriga funktioner. Organisationen är platt och genomsyras av en familjär känsla där teamkänslan är hög.

Kunderna har traditionellt funnits inom pappers och massaindustrin, gruvindustrin, marin och energisektorn, där DBS är en av de största leverantörerna. På senare år har företaget haft en stark tillväxt inom Stål – och metallindustrin, vilket fortsatt har hög prioritet. DB Santasalos affär bygger på en hög kundkännedom och man ser möjlighet till tillväxt inom samtliga ovan branscher.

Vi erbjuder:
Som teknisk säljare blir du en del av ett välmående och etablerat företag som erbjuder försäljning, support och service av industriväxellådor till tillverkningsindustrin. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till företagets fortsatta tillväxt. Rollen innebär stort eget ansvar samtidigt som du kommer ha ett nära samarbete med engagerade och erfarna kollegor. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av kontakt med både nya och befintliga kunder – främst på den svenska marknaden.

Kvalifikationer:

  • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av försäljning eller underhållsarbete mot tillverkningsindustrin
  • Du har ett stort tekniskt kunnande och intresse
  • Förmodligen har du en teknisk utbildning motsvarande lägst gymnasieingenjör
  • Du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift
  • Du har goda IT-kunskaper
  • Du har B-körkort
  • Möjlighet till resor i tjänsten, som vi på sikt uppskattar till ca 50% av arbetstiden

Share this job role

LinkedIn
See all vacancies