Careers

Sales Support

Location: Gothenburg, Vastra Gotaland County, Sweden

Length: Permanent

David Brown Santasalo Sweden AB startades 1989 och har under åren verkat under ett flertal namn som Metso Drives och Moventas. Sedan 2016 då Santasalo Gears och David Brown slogs ihop verkar vi under namnet David Brown Santasalo. Globalt finns vi på 28 platser runt om i världen och är 1100 anställda. I Sverige har vi huvudkontor och serviceverkstad i Göteborg samt en nybyggd serviceverkstad i Gällivare. Vi omsätter ca 100 MSEK och är 26 anställda. Vi reparerar alla fabrikat av industriväxlar och genomför service, installationer och inspektioner på plats hos kund över hela Skandinavien. Läs mer om den service vi erbjuder: www.dbsantasalo.com

Företaget

DB Santasalo arbetar med industriväxellådor mot slutkunder i Norge, Danmark, Island och Sverige. Företaget säljer nya växellådor, reservdelar samt utför renoveringar av kundernas växellådor i egna verkstäder i Göteborg eller Gällivare, alternativt på plats hos kund. I Gällivare etablerade sig företaget 2017. Försäljningen bygger på långsiktiga relationer och förståelse för kundens verksamhet och deras applikationer. Detta är viktigt för att kunna erbjuda kunden rätt lösning då behov uppstår. DB Santasalo är en premium leverantör av produkter och tjänster inom sitt segment. Kunderna har traditionellt funnits inom pappers och massaindustrin, gruvindustrin, marin och energisektorn, där DBS är en av de största leverantörerna. På senare år har företaget haft en stark tillväxt inom Stål – och metallindustrin, vilket fortsatt har hög prioritet. DB Santasalos affär bygger på en hög kundkännedom och man ser möjlighet till tillväxt inom samtliga ovan branscher.

Försäljningsteamet och flera supportfunktioner sitter i Göteborg, i nära anslutning till verkstad. Organisationen är platt och genomsyras av en familjär känsla där teamkänslan är hög. I Sverige har man totalt 26 anställda, baserat på 19 personer i Göteborg och 7 personer i Gällivare – omsättning 2022 uppgick till lite drygt 90 MSEK med en uttalad plan att kontinuerligt öka under kommande år.

Rollen

I rollen som Sales Support kommer du vara del av ett engagerat och kompetent team med mångårig erfarenhet. Rollen, som är på heltid är både är administrativ och serviceorienterad, och innefattar att supportera säljteamet genom att ta emot kundförfrågningar, skriva offerter, registrera order och administrera dessa i systemet (SAP).

Du arbetar i nära samarbete med inköpsavdelningen och vår verkstad. I ditt arbete har du, förutom alla interna relationer, även kontakt med såväl kunder som leverantörer.

DB Santasalo är ett globalt företag och kommunikationen sker till stor del på engelska.

Bakgrund och personlighet

Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av säljsupport i ett industri-/teknikföretag med kundfokus samt att du är en god systemanvändare. Det är ett plus om du har arbetat i SAP. Du kommunicerar obehindrat på svenska och behärskar goda kunskaper i Engelska. Tjänsten pendlar mellan teknik och administration men oavsett om du har mer verkstads- eller serviceerfarenhet bör du ha ett stort teknikintresse. DB Santasalo är ett trivsamt företag som erbjuder en stabil arbetsplats där människor trivs och stannar. Vi tror på att man arbetar bäst tillsammans när man ger varandra frihet under ansvar och i en miljö som präglas av humor!

För att trivas hos oss och bli en i gänget behöver du tycka om att ha mycket kontakt med både kunder, leverantörer och övriga kollegor. Du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter så att du håller de deadlines vi utlovat våra samarbetspartners, samtidigt som du är anpassningsbar och nyfiken att utvecklas och vid behov utmana dig själv och dina processer.

 

Share this job role

LinkedIn
See all vacancies